Sajgonki z pieca

sajgonki_z_pieca

Składniki potrzebne do sajgonek:

Papier ryżowy

pół papryki czerwonej

pół papryki zielonej

ugotowana biała fasola po 2 sztuki na sajgonkę (ok.24)

filiżanka kaszy bulgur lub kuskus

olej do posmarowania blachy

 

Na początek gotujemy fasolę po nocnym namaczaniu, ja ugotowałam więcej, aby zrobić pasztet fasolowy. Dla wygody można użyć fasoli z puszki. Kaszę gotujemy lub zalewamy wrzątkiem w zależności od przepisu na opakowaniu. Papryki kroimy w słupki.

sajgonki

Papier ryżowy moczymy po jednej sztuce w wodzie, następnie jak zmięknie przekładamy na ręcznik układamy farsz i zawijamy. Gotowe sajgonki układamy na posmarowanej blasze tak aby się nie stykały. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy sajgonki od 20 minut, aż zbrązowieją.

Przepis jest na 12 sztuk.

Koszt jest zależy od papieru ryżowego, gdyż ten produkt czasem bywa drogi.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s