Najlepszy kisiel

Owocowy kisiel

Kisiel to smaczna przekąska, można go jeść na ciepło lub zimno.

Potrzebne są:

  • 300 gram Owoce w syropie (wiśnie, morele, brzoskwinie lub inne)
  • 100 gram wody (lub nieco więcej)
  • 2 pełne łyżki tapioki (mąki)

Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, aż zgęstnieje trwa to do 10 minut.

Przepis jest na dwie porcje.

Koszt jednej porcji to: 1,00-3,00 zł. (zależy jakich owoców użyjecie)

Czas przygotowania do 10 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s