Makaron orientalny

Makaron wegan

Składniki:

  • 200 gram makaronu ryżowego
  • 5- 8 kawałków okry
  • 4 łyżki ugotowanej fasoli białej lub z puszki
  • 4 pochwiaki (lub inne grzyby z zalewy)
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 1 łyżka gomasio (sezam, sól, wodorosty, siemię lniane)
  • 1 łyżka oleju np. z pestek winogron

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie składniki kroimy, na patelni podgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną kapustę pekińską z gomasio. Po chwili dodajemy pozostałe składniki, gdy zrobią się ciepłe dodajemy makaron, mieszamy i gotowe.

Czas przygotowania 10- 15 minut.

Porcja dla 2 osób.

Koszt 1 porcji to 6,00-10,00 zł.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s