Ryżowe kolorowe danie

Danie z ryżem

Składniki:

  • 100 gram ryżu do ricotto
  • pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 5 kawałków okry z zalewy
  • łyżka kiełków z pszenicy (można je samemu wyhodować w słoiku)
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • opcjonalnie – łyżka pasty sojowej sempio
  • łyżka oliwy z oliwek
  • opcjonalnie sól himalajska

Ryż gotujemy z pastą sempio.

Warzywa myjemy, suszymy i kroimy na dowolne cząstki. Kiełki płuczemy, okrę kroimy na mniejsze kawałki.

W woku podgrzewamy oliwę z oliwek (średnia moc pieca) i dodajemy papryki po chwili dodajemy kapustę pekińską oraz ugotowany i odcedzony ryż, a na koniec dodajemy kiełki oraz okrę.

Przepis dla dwóch osób.

Koszt 1 porcji: 6,00-8,00 zł.

Czas przygotowania 30-50 minut.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s