Makaron z pesto brukselkowym

Makaron z brukselką

Składniki:

  • 250 gram dowolnego makaronu
  • 80 gram ugotowanej brukselki
  • 1 łyżka gomasio (wodorosty, sól, sezam, len)
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • spora szczypta pieprzu ziełowego

Makaron gotujemy zgodnie z instukcją, brukselkę blenderujemy z gomasio i oliwą. Do ugotowanego makaronu dodajemy masę brukselkową mieszamy i gotowe. Opcjonalnie można na górę nasypać płatków drożdzowych lub sera wegańskiego.

Danie jest idealne dla dzieci, ktore nie chcą jeść brukselki.

Przepis na 2 porcjie.

Koszt przygotowania porcji to 1,50 – 2,50 zł.

Czas przygotowania 15-30 minut.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s