Cukierki z pastą anko

Cukierki

Potrzebne będą:

  • papier ryżowy
  • olej do smażenia (ja użyłam słonecznikowy)
  • pasta anko (taka jak w przepisie na bułeczki)

Papier ryżowy moczymy zgodnie z instrukcją na opakowaniu następnie małą łyżeczką nakładamy farsz i zawijamy. Smażymy na dość głębokim oleju (najlepiej w małym garnku). Chrupiące cukierki dobrze smakują na ciepło jak i zimno jednak nie należy ich przechowywać dłużej niż jeden dzień, bo mięknie papier ryżowy i staje się gumowaty.

Koszt 5 cukierków to: 0,50-2,00 zł

Czas przygotowania 10-30 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s