Fioletowe łazanki

Łazanki

Potrzebne będą:

  • 200 gram makaronu
  • 50 gram kiszonej białej kapusty
  • 150 gram czerwonej surowej
  • 3 listki laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • pieprz ziołowy do smaku (3 szczypty lub więcej)
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka sosu sojowego
  • opcjonalnie można dodać zioła prowansalskie

Kapustę czerwoną umyć, pokroić, białą pokroić. Następnie wraz z przyprawami włożyć do garnka i dusić pod przykryciem na 2 lub 3 do miękkości, co jakiś czas przemieszać. Wyłowić listki i kulki, wyrzucić je.

Makaron gotować w oddzielnym garnku zgodnie z instrukcją. Ja gotuję bez soli. Makaron odcedzić i przełożyć do kapusty, porządnie wymieszać.

Dania jest na 4 porcje.

Czas przygotowania 30-40 minut.

Cena za 1 porcję: 2,00-4,00 zł.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s