Makaron z brukselką

Makaron z brukselka

Składniki na dwie porcje:

  • 150 gram makaronu z mąki durum/ lub innego
  • 10 brukselek
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 2 łyżeczki nieaktywnych drożdży
  • 2 łyżeczki ulubionego zielonego pesto

Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, u mnie to było 10 minut, ja nie solę wody na makaron.

Brukselkę i seler naciowy myjemy, kroimy i dokładamy do makaronu 5 minut przed końcem czasu gotowania (chodzi o to, aby jak najwięcej wartości odżywczych nie zostało zabitych przez temperaturę). Odcedzamy całość i dokładamy pesto, mieszamy dokładnie, przekładamy na talerze. Na koniec na każdą z porcji sypiemy płatki drożdżowe.

Dania wystarczy na ok. 2 porcje.

Czas przygotowania 15-20 minut.

Koszt za 1 porcję: 2,00-3,50 zł.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s