Sałatka jesienna

Zdrowa sałatka

Potrzebne będą:

  • 2 pomidory śliwkowe
  • trzy rodzaje sałat
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki majonezu wegańskiego/ lub sosu tatarskiego wegańskiego

Wszystkie warzywa płuczemy i suszymy na papierowym ręczniku lub ręczniku kuchennym. Sałaty ja od razu drobiłam w palcach i układałam na talerzach. Seler naciowy kroimy na cienkie plasterki, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Ja pomidory parzę i obieram ze skóry, jednak możecie je tylko opłukać i pokroić.

Na koniec na każdy talerz kładziecie po łyżce majonezu lub sosu tatarskiego.  Sałatkę można zjeść samodzielnie lub z ulubionym pieczywem.

Dania wystarczy na ok. 2 porcje.

Czas przygotowania 5-10 minut.

Koszt za 1 porcję: 1,50-4,00 zł.

Składniki które Wam zostały, wykorzystajcie kolejnego dnia do innej sałatki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s